Tailwind Crowd Blog

Waarom falen Nederlandse crowdfunding projecten?

Posted by Tailwind Crowd Team on Feb 2, 2017 9:52:49 PM

Nederland loopt achter in voorverkoop crowdfunding. Deze methode voor ondernemers om een grotere markt te bereiken en hun producten te tentoonstellen loopt al langer stroef. Kickstarter opende in 2014 zijn deuren voor het Nederlandse publiek, dit betekende dat Nederlandse bedrijven hun waren konden tentoonstellen op het internationaal bekende platform. Velen dachten dat dit de stimulans zou worden voor voorverkoop crowdfunding in Nederland. Ondertussen zijn we bijna 3 jaar verder, wat kunnen we leren van deze uitstap naar de Nederlandse markt?

Read More

Topics: Dutch Crowdfunding, Reward Project, Crowdfunding, Voorverkoop crowdfunding

Diversificatie investeringen nog belangrijker met peer-to-peer lending

Posted by Tailwind Crowd Team on Nov 25, 2016 5:14:57 PM

Crowdfunding is ontstaan uit een behoefte. Het MKB en startups hebben moeite met kapitaal op te brengen. Dit is doordat riskante startups en MKB’ers worden geweigerd door banken die het risico niet willen dragen. Deze zogenoemde ‘funding gap’ werd eerder al besproken in de vorige Tailwind Crowd blog “Kredietverlening aan het MKB: matig risico, aantrekkelijke rendementen”.

Read More

Topics: Dutch Crowdfunding, Crowdlending, Investeren, Diversificatie, Crowdfunding, Risico's, peer-to-peer lending, Rendement, P2P lending