Tailwind Crowd Blog

Waarom falen Nederlandse crowdfunding projecten?

Posted by Tailwind Crowd Team on Feb 2, 2017 9:52:49 PM

Nederland loopt achter in voorverkoop crowdfunding. Deze methode voor ondernemers om een grotere markt te bereiken en hun producten te tentoonstellen loopt al langer stroef. Kickstarter opende in 2014 zijn deuren voor het Nederlandse publiek, dit betekende dat Nederlandse bedrijven hun waren konden tentoonstellen op het internationaal bekende platform. Velen dachten dat dit de stimulans zou worden voor voorverkoop crowdfunding in Nederland. Ondertussen zijn we bijna 3 jaar verder, wat kunnen we leren van deze uitstap naar de Nederlandse markt?

Het is duidelijk dat in de Nederlandse crowdfunding markt rewards (of voorverkoop) crowdfunding ernstig ondergerepresenteerd wordt. Dit is een type crowdfunding waarbij de investeerders een niet-financiële beloning krijgen. Het wordt ook wel pre-sales genoemd doordat ondernemers hun product kunnen aanbieden aan de massa voordat het daadwerkelijk geproduceerd wordt (met uitzondering van een aantal prototypes). Zo zorgt de ondernemer niet alleen voor het kapitaal dat benodigd is om productie te starten maar creëert hij tegelijkertijd een sterke achterban aan consumenten die zich vanaf het begin betrokken voelen bij het bedrijf. In Nederland is deze vorm van financiering zeer laag vergeleken met lening crowdfunding. Crowdlending bedroeg zo’n €130 miljoen in 2016 terwijl pre-sales crowdfunding bijna €18 miljoen ophaalde. Opmerkelijk is dat met de komst van Kickstarter verwacht werd dat rewards crowdfunding sterk zou groeien. De torenhoge verwachtingen van Kickstarter zijn echter niet gerealiseerd en in het eerste halfjaar waarin zij actief waren faalde maar liefst 75% van alle Nederlandse projecten die gestart waren.

 

Dit is vooral opmerkelijk doordat het aantal projecten zeker niet gering was. Honderden Nederlandse ondernemers probeerden hun geluk te vinden in het gebruik van Kickstarter in deze paar maanden. Van die honderden ondernemers waren er maar een paar die echt de potentie van crowdfunding konden bereiken. Noemenswaardige Nederlandse projecten zijn Homey (€203,918 opgehaald van een doel van €100,000) en iSensor ($103,156 opgehaald van een doel van $1,000). Dit wekt toch de vraag op waar het mis ging bij Kickstarter in de Nederlandse markt, iets waarvan veel mensen dachten dat een storende factor zou zijn in de markt.

 

Er zijn een aantal factoren die hebben meegespeeld met Kickstarter’s onfortuinlijke start. Doordat crowdfunding zo'n verse markt is in Nederland is het toch duidelijk dat Nederlandse ondernemers vaak ondersteuning missen voor hun campagne. Dit is overigens al zeldzaam in meeste platforms, waar uitgebreide ondersteuning niet geboden wordt. Platforms zoals Kickstarter zijn alleen beschikbaar in het Engels. Nederlanders zijn één van (zowel niet dé) beste sprekers van Engels als tweede taal ter wereld. Toch als ondernemer is het niet vanzelfsprekend om een Nederlands project gericht op een Nederlandse doelgroep in het Engels te voeren. Nederlandse ondernemers die producten willen aanbieden aan de Nederlandse markt ondervinden vaak dat hier geen sterke aanhang voor is. Zo is er bijvoorbeeld bij platforms ook geen ondersteuning voor het meest populaire systeem voor online aankopen in Nederland, iDeal.

 

Hier probeert Tailwind Crowd voornamelijk een verschil te maken. Door zowel lening crowdfunding als rewards crowdfunding aan te bieden aan de Nederlandse markt door Nederlandse ondernemers. Dat gezegd, ons meertalig platform zorgt er ook voor dat buitenlandse ondernemers hun producten kunnen aanbieden aan de Nederlandse markt en de integratie met iDeal zien wij als essentieel voor het gemak van de supporters. Crowdfunding is niet alleen voor de elite, iedereen kan een investeerder of supporter worden in projecten en ondernemers waar zij in geloven. De integratie met iDeal betekend ook dat een grotere doelgroep toegang heeft tot crowdfunding projecten. Zo wordt er ingehaakt op het meest belangrijke onderdeel van crowdfunding, de crowd.

 

Ook streven wij er naar om de project eigenaren zo goed mogelijk te ondersteunen in hun campagnes. Doordat crowdfunding relatief nieuw is, vooral voor de Nederlandse markt, is het noodzakelijk dat ondernemers het best ondersteund worden in het opzetten van campagnes en de beste tactieken toepassen om Nederlandse consumenten te vinden.

 

Kickstarter is niet voor niets de grootste crowdfunding platform ter wereld. De hoeveelheid en variatie aan projecten die elke maand langskomen is indrukwekkend. Het is duidelijk dat zij een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van innovatie en start-ups alternatieve mogelijkheden biedt om hun bedrijf snel te laten groeien. Voor projecten die een internationale markt hebben is het daarvoor ook een zeer geschikt platform. Voor Nederlandse ondernemers die eerst de binnenlandse markt willen betreden voordat zij hun internationale ambities kunnen vervullen is een alternatief zoals Tailwind Crowd zeer geschikt. Voor de internationalisering achteraf kan de internationale markt alsnog worden betreden, waarbij de ondernemer alvast zijn trouwe Nederlandse aanhang mee kan nemen voor de volgende stap.

 

Wilt u meer informatie over hoe Tailwind Crowd u kan helpen met de Nederlandse markt betreden? Neem contact met ons op, wij horen graag van u!

Topics: Dutch Crowdfunding, Reward Project, Crowdfunding, Voorverkoop crowdfunding